همه چیز در مورد ثبت تغییرات شرکت

ثبت تغییرات شرکت در صورت هر گونه تغییر در اساسنامه و سیاست های کاری شرکت الزامی است. عدم اعلام تغییرات شرکت ممکن است، باعث ایجاد دردسرها و مشکلات ریز و درشتی برای شرکت شود.

شرکت ها بعد از تاسیس و ثبت در اداره ثبت شرکت ها موظفند، هر گونه تغییر را ثبت نمایند تا این تغییرات به اطلاع دارایی و سازمان امور مالیاتی، بانک ها و تمامی شخصیت های حقیقی و حقوقی مرتبط برسد. قسمت اعظم تغییرات ابتدا باید به تایید و تصویب مجمع عمومی فوق العاده شرکت برسد، سپس باید با طی مراحل اداری مختلف به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد.

ثبت تغییرات شرکت در چه مواردی انجام می گردد؟

مطابق با ماده ۲۰۰ قانون تجارت، تغییرات زیر باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شوند:

  • هر گونه تغییر در اساسنامه شرکت اعم از کاهش یا افزایش اعضای هیئت مدیره، تغییر آدرس شرکت، تغییر موضوع فعالیت شرکت، افزایش یا کاهش سرمایه شرکت، تبدیل شرکت سهامی خاص به سهامی عام،تغییر سال مالی شرکت.
  • تمدید مدت شرکت یا هیئت مدیره اضافه بر مدت مقر
  • انحلال شرکت حتی اگر انحلال به دلیل انقضای مدت شرکت صورت پذیرد
  • تغییر نام شرکت
  • تغییر مدیر عامل یا دیگر مدیران شرکت
  • تعیین موارد ترفیع حساب اعم از ورود یا خروج شرکا، تبدیل سهام بی نام به سهام با نام، نقل و انتقال سهام، تغییرات سهم الشرکه و غیره

ثبت تغییرات به چه صورت هایی انجام می شود؟

به طور کلی ثبت تغییرات شرکت به سه صورت زیر انجام می گردد:

مجمع عمومی عادی:
زمان تشکیل مجمع عمومی عادی در اساسنامه شرکت قید شده و معمولا سالی یک بار انجام می گردد. وظیفه مجمع عمومی رسیدگی به ترازنامه ها و سود و زیان مالی شرکت، تصویب ترازنامه ها، انتخاب مدیران و بازرسان، تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای چاپ آگهی های مجمع عادی و در آخر تصویب تغییرات شرکت است.

مجمع عمومی فوق العاده:
این مجمع با حضور سهامداران و شرکای اصلی شرکت برگزار شده و مواردی مانند تغییر سرمایه شرکت، تغییر اساسنامه شرکت، تغییر در مدت خدمت مدیران، تعیین بازرسان و انحلال شرکت مورد بررسی قرار می گیرد. با موافقت بیش از دو سوم حاضرین در جلسه، صورتجلسه تغییرات تصویب می گردد.

هیات مدیره:
یکی دیگر از روش های ثبت تغییرات تصویب آنها توسط هیات مدیره است. اعضای هیئت مدیره از جمله رئیس و نایب رئیس می توانند، برخی از تغییرات شرکت را تصویب کنند.

تنظیم صورتجلسات تغییرات

تنظیم صحیح صورتجلسات از مهم ترین فاکتورها در ثبت تغییرات شرکت ها است. کوچکترین مشکل در صورتجلسه و عدم مغایرت باعث رد صورتجلسات توسط اداره ثبت شرکت ها می گردد. از این رو لازم است، صورتجلسه ها توسط موسسات کاربلد و افراد ماهر تنظیم شوند.

قبل از برگزاری جلسه با سهامداران، ابتدا جلسه بین اعضای هیئت مدیره برگزار شده و سپس زمان برگزاری جلسه بعدی به سهامداران اعلام می شود. در صورتی که جلسه با حضور تمامی سهامداران برگزار شود، به رسمیت شناخته می شود؛ اما اگر جلسه با حضور اکثریت باشد، باید تشریفات دعوت انجام و آگهی دعوت درج گردد.

چه مدارکی برای ثبت کردن تغییرات شرکت لازم است؟

  • صورتجلسه تغییرات تصویب شده در مجمع
  • مدارک شناسایی تمامی سهامداران و اعضای هیئت مدیره
  • فیش واریزی روزنامه رسمی
  • کپی روزنامه رسمی با آخرین تغییرات شرکت و هیئت مدیره
  • مدارک مربوط به شرکت و اساسنامه
  • لیست تمامی شرکا به همراه میزان سهام و امضای آنها
  • اصل مدارک شناسایی اعضایی که قصد خروج از شرکت را دارند.
  • برای انحلال شرکت حضور تمامی شرکا و هیئت مدیره الزامی می باشد.

مراحل ثبت تغییرات در شرکت سهامی خاص به چه صورت است؟

همانطور که می دانید، شرکت های سهامی خاص بیشترین نوع شرکت های ثبت شده در کشور می باشند. برای ثبت تغییرات در شرکت های سهامی خاص ابتدا مجمع عمومی فوق العاده تشکیل می گردد. در این مجمع صورتجلسه تغییرات تنظیم و توسط اعضای هیئت مدیره امضا می شود. سپس از سهامداران شرکت دعوت به عمل آورده می شود تا صورتجلسه را امضا نمایند. در نهایت بعد از ارسال صورتجلسه به اداره ثبت و پرداخت حق الثبت و تحویل اصل روزنامه آگهی دعوت، تغییرات ثبت خواهد شد.

روند ثبت تغییرات در شرکت های با مسئولیت محدود

در شرکت های با مسئولیت محدود نیز مانند شرکت های سهامی خاص ابتدا مجمع عمومی فوق العاده تشکیل می گردد. در این مجمع صورتجلسه تنظیم شده و به امضای شرکا می رسد. طبق ماده ۱۰۹ قانون تجارت اگر شرکا بیش از ۱۲ نفر باشند، لازم است، چند ناظر انتخاب شده و صورتجلسه ها را امضا کنند. سپس یک نفر از شرکا یا وکیل شرکت به اداره ثبت مراجعه و بقیه فرایند اداری برای ثبت تغییرات انجام می گردد.

برای ثبت تغییرات چه هزینه هایی باید پرداخت شود؟

  • پرداخت حق الثبت صورتجلسه های ثبت تغییرات (برای هر صورتجلسه هزینه جداگانه پرداخت می گردد)
  • پرداخت هزینه روزنامه رسمی
  • پرداخت هزینه های مربوط به خرید پاکت و هزینه های پستی
  • پرداخت هزینه روزنامه کثیرالانتشار
  • هزینه های جداگانه برای ثبت اشخاص حقوقی شرکت در صورت وجود
  • پرداخت هزینه حق الوکاله در صورتی که شرکت برای ثبت تغییرات وکیل اختیار کرده باشد.

چگونه تغییرات شرکت را در مدت زمان کوتاهی ثبت کنیم؟

برای کوتاه کردن زمان ثبت تغییرات در درجه اول باید صورتجلسات در سریع ترین زمان ممکن آماده شوند. اطلاعات کافی از مدارک و مهارت در زمینه کارهای ثبتی و حقوقی نیز روند کار شما را به صورت قابل ملاحظه ای سرعت خواهد بخشید. امروزه بسیاری از شرکت ها برای صرفه جویی در وقت خود موسسات ثبتی را برای کارهای ثبتی از جمله تغییرات انتخاب می کنند.

با توجه به این که موسسات ثبتی معتبر دارای مهارت کافی در این زمینه بوده و به تک تک بندهای قانون مسلط هستند، از این رو سپردن ثبت تغییرات به آنها کاملا هوشمندانه است. در صورتی که مدارک به درستی گردآوری نشده و صورتجلسات درست تنظیم نشوند، فرایند ثبت طولانی شده و شما مجبورید، چندین بار به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نمایید.

موسسه ثبتی آریا با تیمی مجرب و حرفه ای بدون اتلاف وقت صورتجلسه تغییرات را آماده کرده و در سامانه irsherkat.ssaa.ir ثبت می نماید. بدین ترتیب ثبت تغییرات شرکت در موسسه آریا در کوتاه ترین زمان و با نازل ترین قیمت انجام می گردد. کافی است با موسسه ثبتی ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند گردید.

فهرست